A Holt-tengertől a Nílus forrásáig

Hogy kell guggolva szarni

Hiánypótló, kortalan írás a How to Use a Squat Toilet (Hogyan használjunk guggolós vécét) című 2006-os cikk, melyben részletesen elemzik a harmadik világbeli utazás talán legfontosabb kérdését. Megszólal Dr. Jane Wilson-Howarth, a How to Shit Around the World (Hogyan szarjuk körbe a világot) szerzője is.

Advertisement

A kép egy dél-szudáni klotyót ábrázol, a Ferkó közvetített belőle még januárban videókonferencián, majd zoológiai kitekintőt tett:

amúgy sokkal tisztább, mint a kép alapján gondolnánk. És nagyon érdekes, hogy milyen élőlényekkel kell megosztani a helyiséget: reggel 10-11 környéken megjelennek bent a gyíkok hűsölni, akik olyan este hatig állandó vendégek. Ők nem is zavaróak, ellenben a bazi nagy, csótányszerű rovarokkal, akik napnyugta után jönnek és reggelre eltűnnek. Tanulság: nem szabad éjszaka pisilni!

Legközelebb akkor kerültem guggolós vécéhez, amikor tavaly októberben egy kétes frissességű sült kacsa után rohamtempóban léptem be a dél-koreai Tegu egyik buszpályaudvarának nyilvános vécéjébe, de a guggolós sor végén, a Foreigners Only (Csak külföldieknek) feliratú ajtó mögött tisztességes, európai értelemben vett trón várt.

Úgyhogy életem első guggolása életem ötödik kontinensén lesz majd. Lábszárhajlító izmaim nyújtásával készülök az európai testnek idegen feladatra.

Advertisement

Printscreen: Varga Lilla és Markó Ferenc

Share This Story