Egyiptomban naponta 48 doll√°rt k√∂lt√∂tt√ľnk el ketten, de ez csal√≥ka.

Sok minden kicsit dr√°g√°bb volt, mert egy√°ltal√°n nem voltak turist√°k, de mivel az utols√≥ √∂t napban Asszu√°nban v√°rtuk a szud√°ni v√≠zumot √©s a kompjegyet, √©s Abu Szimbelen meg a philiai Izisz-szent√©lyen k√≠v√ľl sehova sem mozdultunk ki a v√°rosb√≥l, ez√©rt itt sokat sp√≥roltunk.

Advertisement

P√©nz√ľnk majdnem fele a hotelekre ment el, pedig egyed√ľl a nuweibai tengerparti bungal√≥ volt eml√©kezetes. Sz√°zal√©kosan majdnem ugyanannyit k√∂lt√∂tt√ľnk √©telre √©s italra Egyiptomban, mint Jord√°ni√°ban (LINK) (39% - 37%), √©s mivel itt sem fogtuk vissza magunkat, ez√©rt kijelenthetŇĎ, hogy a zab√°l√°s pont fele annyiba ker√ľl Egyiptomban. De m√©g ez is csal√≥ka, mert m√≠g Jord√°ni√°ban fŇĎleg Amm√°nban j√°rtunk √©ttermekbe, addig Egyiptomban meg vid√©ken. A sokkal nagyobb t√°vols√°gok ellen√©re sem volt dr√°g√°bb a k√∂zleked√©s, p√©nz√ľnk √©ppen kevesebb, mint 20%-a ment el vonatoz√°sra, buszoz√°sra.

Advertisement

Advertisement

B√°r Luxort kihagytuk, de az √≠gy is teljesen egy√©rtelmŇĪ, hogy sokkal bar√°tibb √°rakkal oper√°lnak az egyiptomi l√°tnival√≥k √©s m√ļzeumok, mint jord√°niai t√°rsaik. KettŇĎnknek √∂sszesen 82 doll√°rba f√°jt a Szent Katarin-monostor, piramisok, Egyiptomi M√ļzeum, Abu Szimbel, Philia √∂t√∂s megtekint√©se. Jord√°ni√°ban egyed√ľl Petra ker√ľl fejenk√©nt ennyibe.

Advertisement

√Ėsszefoglalva, ez a fejenk√©nt √©s naponta elk√∂lt√∂tt 25 doll√°r re√°lisnak tŇĪnik, de olcs√≥bb hotelekben megsz√°llva, lassabban utazva, √©s kev√©sb√© f√©nyŇĪzŇĎen zab√°lva (VAN McDONALDS ASSZU√ĀNBAN!!!!) sim√°n tarthat√≥ lenne a napi 12-15 doll√°r.