A Holt-tengertől a Nílus forrásáig

Üvegzseb: Egyiptom

Egyiptomban naponta 48 dollárt költöttünk el ketten, de ez csalóka.

Sok minden kicsit drágább volt, mert egyáltalán nem voltak turisták, de mivel az utolsó öt napban Asszuánban vártuk a szudáni vízumot és a kompjegyet, és Abu Szimbelen meg a philiai Izisz-szentélyen kívül sehova sem mozdultunk ki a városból, ezért itt sokat spóroltunk.

Advertisement

Pénzünk majdnem fele a hotelekre ment el, pedig egyedül a nuweibai tengerparti bungaló volt emlékezetes. Százalékosan majdnem ugyanannyit költöttünk ételre és italra Egyiptomban, mint Jordániában (LINK) (39% - 37%), és mivel itt sem fogtuk vissza magunkat, ezért kijelenthető, hogy a zabálás pont fele annyiba kerül Egyiptomban. De még ez is csalóka, mert míg Jordániában főleg Ammánban jártunk éttermekbe, addig Egyiptomban meg vidéken. A sokkal nagyobb távolságok ellenére sem volt drágább a közlekedés, pénzünk éppen kevesebb, mint 20%-a ment el vonatozásra, buszozásra.

Advertisement
Advertisement

Bár Luxort kihagytuk, de az így is teljesen egyértelmű, hogy sokkal barátibb árakkal operálnak az egyiptomi látnivalók és múzeumok, mint jordániai társaik. Kettőnknek összesen 82 dollárba fájt a Szent Katarin-monostor, piramisok, Egyiptomi Múzeum, Abu Szimbel, Philia ötös megtekintése. Jordániában egyedül Petra kerül fejenként ennyibe.

Advertisement

Összefoglalva, ez a fejenként és naponta elköltött 25 dollár reálisnak tűnik, de olcsóbb hotelekben megszállva, lassabban utazva, és kevésbé fényűzően zabálva (VAN McDONALDS ASSZUÁNBAN!!!!) simán tartható lenne a napi 12-15 dollár.

Share This Story